Stand van zaken in Gambia

na afstuderen - december 2007

Wat gebeurt er met de Real-Life Business Projects na afstuderen van de Executive MBA kandidaten? René van Huffelen en Lieuwe Hiemstra hebben in juni 2007 hun felbegeerde MBA-titel binnengehaald, onder andere met het opzetten van een tandartspraktijk in Jiboro / Gambia. Door hun inspanningen kan nu de tandartspraktijk door Stichting Care Foundation The Gambia worden verwezenlijkt.  

 De bouw van het tandartsproject heeft nu een aantal maanden stil gelegen. Door het regenseizoen was er nauwelijks transport mogelijk naar Jiboro. Begin november is weer begonnen met de bouw. Eerst moest er cement, zand en gravel worden gebracht, wat een hele toer was voor de stichting om iemand te vinden die over de ontzettend slechte weg naar Jiboro wilde rijden. Na ieder regenseizoen wordt de weg slechter, diepe gaten en het is zig zaggen over de weg om te proberen de gaten te vermijden. Maar alles is stukje bij beetje gebracht en zo kon dus weer begonnen worden met de bouw.

De muren zijn nu tot aan het dak en de bouwers zijn bezig met de pilaren voor de veranda, daarna gaan ze verder met het dak en kunnen de ijzeren spanten worden gemaakt. De tandartspraktijk is onderdeel van het Health Care Center dat wordt opgezet door Stichting Care Foundation The Gambia en nu bijna klaar voor gebruik is.